• Hem
  • Ny ombudsman fö...
Aktuellt

Ny ombudsman för Vänsterpartiet Väst: “Viktigt att stärka partiorganisationen”

Olof Holmgren är ny ombudsman på Vänsterpartiet Väst efter beslut i distriktsstyrelsen tidigare under sommaren. Han har tidigare arbetat som ombudsman inom partiet och ser fram emot att komma igång: 

– För mig som marxist, feminist och antirasist med ett stort engagemang i klimatfrågan finns det ingen bättre plats att befinna sig på än i Vänsterpartiet. 

– Jag är född och uppvuxen i Lerum men har de senaste 15 åren bott i Malmö. Där har jag utbildat mig till statsvetare och har arbetat som ombudsman/politisk sekreterare sedan 2013, först för V Skåne och de sista åren för V Malmö. I februari flyttade jag tillsammans med familjen till Alingsås.

Vilka är dina politiska hjärtefrågor?

– I grund och botten handlar det för mig om makt- och ägandefrågor och att driva politik som lägger tyngdpunkten år vänster. Till exempel på att få ett slut på privatiseringsvansinnet och kampen mot vinst i välfärden, arbetet för full sysselsättning, arbetstidsförkortning och trygghet på jobbet. Sen tror jag att klimatfrågan är det politikområde som kommer att ta över och efter hand rita om hela den politiska kartan. Där menar jag att Vänsterpartiet har gjort ett bra arbete i att utveckla politiken och det är ett arbete som behöver fortsätta. 

– Sen tycker jag att det är oerhört viktigt att bygga ett starkare vänsterparti utanför parlamenten. Vi behöver stärka partiorganisationen på alla nivåer och bygga en öppen organisation som kan ta emot och kanalisera nya och gamla medlemmars engagemang. Politisk utveckling och organisatorisk styrka är två grundfundament i allt förändringsarbete och jag tror på att kombinera lokalt arbete på gator och torg med vårt parlamentariska arbete. 

Vad ska du göra?

Som ombudsman kommer jag framför allt att jobba mot distriktsstyrelsen och mot våra 11 partiföreningar. Det handlar om att jobba med medlemsfrågor, ordna möten, kurser och studier, att se till att vi kommunicerar med både medlemmar och väljare. Och så är det såklart en del administration – sådant som är viktigt men som kanske inte syns utåt. Att vara ombudsman är att vara något utan en allt-i-allo.

Vad ser du fram emot?

– Jag ser särskilt fram emot att komma ut och träffa förtroendevalda och medlemmar runt om i distriktet för att lära mig mer och att prata om hur vi kan stärka Vänsterpartiet. Corona-epidemin gör det just nu svårt att vara politiskt aktiv på det sätt som många av oss är vana vid, så jag hoppas såklart att ett vaccin snart blir tillgängligt så att fysiska träffar återigen kan bli det normala. 

– Sen tycker jag att det är väldigt roligt att driva valrörelse och även om det kanske känns långt fram till 2022 så går tiden väldigt snabbt. Där måste vår målsättning vara att Vänsterpartiet ska göra sin bästa valrörelse någonsin och flytta fram positionerna på alla nivåer. Där vill jag vara med och lämna mitt bidrag till Vänsterpartiet Väst. 

– Avslutningsvis vill jag tacka min företrädare Hamza Demir och önska honom en fin start på pensionen. Jag har stort respekt för de äldre partikamrater med ett livslångt engagemang bakom sig och Hamza en sådan. Sen vill jag uppmana alla medlemmar i distriktet att kontakta mig med frågor eller funderingar. Jag står till er tjänst och finns alltid tillgänglig.

Läs mer om avgående ombudsmannen Hamza Demir: ”- Nu är jag snart 64 år gammal och det är dags att börja leva i en ny fas i livet.”

FAKTA

Namn: Olof Holmgren
Ålder: 39 år
Bor: Radhus i Alingsås
Familj: Sambo och två barn
Partimedlem: Sedan 2005

Kontaktuppgifter:
[email protected]
079-332 52 57

Vänsterpartiet Väst består av 11 partiföreningar i västra Sverige: Ale, Alingsås, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk