• Hem
  • Riksdagsledamot
sida

Riksdagsledamot

När Jessica Wetterling år 2018 gick från arbetet som stödassistent på ett gruppboende till uppdraget i riksdagen var hon en av få ledamöter som kom direkt från ett LO-yrke. Hon är nu inne på sin andra mandatperiod som riksdasledamot från Väst.

Fakta Jessica Wetterling
Ålder: 35 år
Gör: Riksdagsledamot för Vänsterpartiet
Bor: Lindome i Mölndal

– Det har blivit väldigt tydligt varför Vänsterpartiet behövs i svensk politik. Under den senaste mandatperioden har vi stoppat ytterligare ett marknadsexperiment när vi sade nej till marknadshyrorna. Och därefter kunnat driva igenom stora satsningar på höjda pensioner och bättre villkor för människor som är sjukskrivna av olika anledningar. 

I sin roll som ledamot i konstitutionsutskottet arbetar Jessica Wetterling främst med granskning av regeringen. Jessica ansvarar även för politiken mot de nationella minoriteterna och urfolksfrågor. Nu ser hon fram mot en valrörelse där de politiska alternativen är tydliga:

– För Vänsterpartiet är den social tryggheten grundbulten i ett starkt samhälle. Nu måste samhället kliva in där marknaden har misslyckats. Människors trygghet måste vara politikens ansvar.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk