• Hem
 • Stöd Palestina ...
Aktivism

Stöd Palestina – tre saker du kan göra idag

Igår sköts närmare 50 palestinier till döds. Idag är Nakbadagen, minnesdagen för utdrivandet av palestinier från deras hem.

Israels ockupation av palestinska områden måste upphöra för att en fredlig lösning på konflikten ska bli möjlig. När USA provocerar fram mer våld och spänning och Sveriges regering inte agerar med tillräcklig kraft är det upp till oss att agera.

Här är en lista på tre saker du kan göra idag för att stötta det palestinska folket.

 

 •  Stöd Ship to Gaza. Swisha en valfri summa till 123 658 1680.
  Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten. Under sommaren 2018 seglar de med en armada med segelbåtar genom Europa för att bryta blockaden mot Gaza. Läs mer här.
 • Bojkotta Israel. Köp inte varor vars streckkod börjar med 729.
  För allt fler står det klart att så länge den israeliska statens agerande inte får konsekvenser kommer det att fortsätta. Bojkott är en ickevåldsmetod som kan praktiseras av var och en för att påverka Israel. Läs mer här.
 • Höj rösten och protestera. Demonstrationer kommer hållas runt om i världen idag. I Göteborg kl. 17:30 på Kungstorget.
  Samling i Göteborg sker på Kungstorget innan demonstrationen går ner mot Jussi Björlingsplats vid Operan för ett avslutande möte med tal. Från kajen vinkar vi av Ship to Gaza när de seglar av i sin kamp för att bryta Israels blockad av Gaza. Läs mer här.

Bonustips! Om du vill ser förändring på långsikt krävs långsiktigt arbete på alla fronter. Därför är det viktigt att:

 • Gå med i Vänsterpartiet.
  Svensk politiks starkaste och viktigaste röst för fred och folkets frihet i Palestina. Följ denna länk.

Dela den här sidan:

Kopiera länk