• Hem
  • Pressmeddelande...
artikel

Pressmeddelande Jessica Wetterling är ny riksdagsledamot från Mölndal

PRESSMEDDELANDE

Jessica Wetterling är ny riksdagsledamot från Mölndal

Den 31-åriga stödassistenten från Lindome kommer att bli ny riksdagsledamot för Vänsterpartiet, det blev troligen klart i natt.

– Det är omtumlande och roligt att jag fått detta förtroende. Nu ska jag göra mitt bästa för att ta fighten för jämlikhet i riksdagen, säger Wetterling sent under valnatten.

Trots att det slutgiltiga resultaten inte är fastställt, är det klart att Wetterling kommer in. Hon ersätter därmed Wiwi-Anne Johansson, som satt i riksdagen mellan 2006 och 2017 och Johanssons ersättare Hamza Demir, som ersatte henne fram till valet.

Jessica Wetterling kommer direkt från ett arbete som stödassistent i Mölndals kommun och är en av få nya riksdagsledamöter som arbetar inom LO-yrken. Det är något som hon tycker är viktigt:

– Det borde vara fler arbetare i riksdagen. I mitt riksdagsarbete kommer jag vara rösten för vanliga LO-arbetare och de som jobbar i välfärden.

Med osäkert parlamentariskt läge är det en spännande tid som väntar Mölndals nya riksdagsledamot.

– Även om parlamentariska läget är oklart just nu, visar Vänsterpartiets framgångar att det är tydligt att väljarna vill se en politik för ökad jämlikhet, som går emot högerns splittringspolitik, avslutar Jessica.

FAKTA:
Vänsterpartiet har sedan tidigare ett riksdagsmandat från valkretsen Västra Götaland västra. På valnatten ser det ut som om Vänsterpartiet ökar från 2014 års resultat 5,7 procent kommer öka till 7,9 procent på nationell nivå partiet ser ut att ta ett mandat i Västra Götaland Västra.

Jessica Wetterling, 31 år, boende i Lindome. Arbetar som stödassistent och har varit aktiv i Kommunal. Har varit ledamot i Mölndals kommunfullmäktige och Västra Götalands regionfullmäktige sedan 2014. Tycker på fritiden om att vara tränare i fotboll och att gå på hockey.

 

KONTAKT

Arne Hellmark, ombudsman Vänsterpartiet Väst

0739298945

arne.hellmark@vansterpartiet.se

Dela den här sidan:

Kopiera länk